از ویروس کرونا تا اقتصاد مقاومتی - به قلم مسلم رضایی پور

ساخت وبلاگ

از ویروس کرونا تا اقتصاد مقاومتی

همه ساله مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در پیام های نوروزی خود، با نگاه ژرف اندیشی که دارند، نام هایی را برای سال های نو تعیین نموده، تا چراغی فروزان بر مسیر حرکت کشور، مردم و مسولین، روشن نمایند.

تاکید مقام معظم رهبری بر مقوله "اقتصاد" و ارائه تز " اقتصاد مقاومتی"، در سال های اخیر به عنوان یک نسخه "شفا بخش" برای کشور، با تکیه بر پتانسیل ها، ظرفیت ها و توانایی های بومی است.

این مهم اگر به دور از شعار زدگی و نگاه های سطحی، به طور کامل و جدی در دستور کار قرار می گرفت و عملیاتی می شد، شاید در وضعیت کنونی کشور، که درگیر ویروس منحوس "کرونا" شده است، وضعیتی بسیار متفاوت تر از را رقم می زد.

تحلیل و بررسی وضعیت موجود کشور و فرصت ها و تهدیدها باعث شد دوباره به پیام ها و تاکیدات مقام معظم رهبری برگردیم و اگر در جهت تحقق عملی شعارهای ایشان، در هر مقام و جایگاهی که هستیم، قدمی برنداشته ایم، امروز خودمان را ملامت کنیم.

اقتصاد مقاومتی، به معنی تکیه بر توانایی ها، ظرفیت ها و پتانسیل های داخلی موجود برای دستیابی به رشد و توسعه است.

اقتصاد مقاومتی، یعنی تامین مایحتاج مورد نیاز مردم، در داخل کشور و عدم نگاه به خارج از مرزها،  تا در صورت مواجهه و قرارگیری در  هرگونه شرایط بحران، اعم از تهدیدات نظامی و غیرنظامی(بیولوژیکی و ...) و قرارگیری کشور در شرایط خاص تحریم و احتمالات پیش رو، نه تنها هیچ گونه کمبودی نداشته باشیم( که ان شا الله نخواهیم داشت)، بلکه حتی به اندازه ذره ای "احساس" کمبود هم نداشته باشیم.

در صورت تحقق اهداف شعار اقتصاد مقاومتی، خودمان با دارا بودن پارامترهایی نظیر نیروی انسانی مستعد و کارآمد، مواد اولیه، بسترهای مورد نیاز، دانش و تخصص و توان تولید و... ، کاملا خودکفا  خوهیم شد.

اقتصاد مقاومتی،  به معنی کشاورزی پر رونق با استفاده از تجهیزات مکانیزه و استفاده‌ از تنوع آب و هوایی چهار فصل کشور با محوریت کشت استراتژیک گندم است.

اقتصاد مقاومتی، یعنی باغداری و تولید انواع میوه و مرکبات، یعنی دامداری، تولید گوشت، مرغ، ماکیان و محصولات وابسته، یعنی شیلات و تولید ماهی های گرم آبی و سردآبی و.. و اقتصاد مقاومتی، به معنی بهره وری حداکثری از معادن و ذخایر خدادادی است.

اقتصاد مقاومتی،  به معنی  توان تولید انواع تجهیزات صنعتی، پزشکی، بهداشتی و کالاهای مورد نیاز زندگی است.

اقتصاد مقاومتی، یعنی اقتصاد بدون نفت و جلوگیری از خام فروشی آن، یعنی استفاده از انرژی های تجدید پذیر و دانش بنیان و علم و فن آوری، یعنی کار، " تولید"، ساخت، پویایی، اشتغال و نه فقط "مصرف"  آن هم از نوع مصرف محصولات رنگ و لعاب دار خارجی.

اقتصاد مقاومتی، یعنی ایجاد چرخه و زنجیره های مختلف تولیدی، خدماتی و ...

اقتصاد مقاومتی، یعنی باور قلبی "ما می توانیم" ،اقتصاد مقاومتی، یعنی هنر ایستادن "روی پای خودمان" و اقتصاد مقاومتی یعنی صدها ظرفیت موجود دیگر در کشور.

اقتصاد مقاومتی، اگرچه واژه ای ترکیبی است که در این سال ها وارد ادبیات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور شده است، اما در ریشه یابی تاریخی این واژه، به فرهنگ غنی و چند هزارساله عشایر لرستان خواهیم رسید؛ روش و منشی که آبا و اجداد این دیار کهن، در سال های سال با آن مانوس بودند.

زندگی عشایر غیور لرستان، اتکاء و استقلال آنان از هر جهت و استفاده بهینه از ظرفیت های موجود عصر خود، که برخی از مصادیق آنها همچنان در این عصر جاری است.

نمونه مثال زدنی "اقتصاد مقاومتی" در گذشته های دور است، که می توان با بروزرسانی و انطباق با شرایط و نیازهای جامعه امروزی، مدل های جدیدی از آن روش ها را ایجاد نمود.

" تغییر فرهنگ" جامعه امروزی تحت تاثیر تبلیغات غربی خصوصا با ابزارهای ماهواره ای و مجازی، با هدف تخریب فرهنگ اصیل ایرانی- اسلامی و تبدیل نمودن مردم از "تولید کننده"  به "مصرف کننده" و ایجاد حس خجالت زدگی از گذشته غنی و پرافتخار و القای یاس و ناامیدی نسبت به آینده، نوعی ویروس فرهنگی است که اگر با اراده ای " ملی" و دور از هیاهو درمان نشود، بسیار سخت تر از  "ویروس منحوس کرونا" خواهد بود.

امید است همان گونه که مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی فرمودند: « اقتصاد یک نقطه کلیدی تعیین کننده است. اقتصاد قوی نقطه قوت و عامل مهم سلطه ناپذیری و نفوذ ناپذیری کشور است و اقتصاد ضعیف، نقطه ضعف و زمینه ساز نفوذ و سلطه و دخالت دشمنان است».

موضوع اقتصاد به دغدغه ای عمومی برای تلاش و فعالیت های اقتصادی سالم با رویکرد" تولید" در جامعه تبدیل گردد. 

مسلم  رضایی پور

با تشکر از سایت شبستان -لرستان

هیئت عشاق الحسین (ع) خرم آباد...
ما را در سایت هیئت عشاق الحسین (ع) خرم آباد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 7hohkhoramabade بازدید : 203 تاريخ : يکشنبه 25 اسفند 1398 ساعت: 20:00